Понедельник, 29.04.2024
Prodvig.at.ua
Меню сайта
Категории видео
Категории раздела
Про нас [4]
Всі новини сайту і оновлення
Мини-чат
500
Наш опрос
Какой браузер вы предпочитаете
Всего ответов: 0
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2017 » Июнь » 18 » Сумлінне використання
13:42

Сумлінне використання

Сумлінне використання - це правове поняття, згідно з яким в деяких ситуаціях можна повторно використовувати матеріали, захищені авторським правом, не отримуючи спеціальний дозвіл від правовласника.

 

Принципи сумлінного використання

 

У кожній країні поняття "добросовісне використання" трактується по-своєму. Наприклад, в США чужий контент можна без дозволу піддавати творчої переробці для створення роликів з поясненнями, оглядів, наукових і навчальних відео, а також новинних сюжетів.

 

Якщо ви без дозволу включили в своє відео чужий контент і не до кінця впевнені, чи припустимо це в вашому випадку, проконсультуйтеся з юристом. Це дозволить вам уникнути правового конфлікту та судового розгляду.

 

Чотири критерії сумлінного використання

У США факт сумлінного використання визначає суддя, оцінюючи кожен конкретний випадок за чотирма критеріями.

1. Як і для чого використовуються матеріали, наприклад в освітніх цілях або для отримання доходу.

 

Зазвичай суди перевіряють, чи носить робота похідний характер, тобто змінений чи вихідний задум і зміст, або ж контент був просто скопійований. Швидше за все, використання в комерційних цілях не буде вважатися добросовісним, хоча є способи отримувати прибуток від такого відео, не порушуючи нічиїх прав.

2. Яка суть роботи, захищеної авторським правом.

 

Якщо вихідний матеріал грунтується на загальновідомих фактах, а не є художнім вимислом, то його використання в похідною роботі цілком може бути визнано сумлінним.

3. Розмір та значимість використаного фрагмента щодо всієї роботи, захищеної авторським правом.

 

Якщо запозичений лише невеликий фрагмент, таке використання швидше буде визнано сумлінним, ніж якщо ви скопіювали значну частину вихідного твори. Однак якщо в уривку міститься основна ідея вихідної роботи, то суд може встати на сторону правовласника.

4. Результат використання захищений авторським правом для потенційного ринку або доходів правовласника.

 

Використання вихідного твори зазвичай не розцінюється як сумлінне, якщо в результаті правовласник втратив прибуток. Втім, коли справа стосується пародій, можливі винятки.

Міфи про сумлінному використанні

Існує помилкова думка, що додавши кілька "чарівних" слів, можна автоматично перевести відео в категорію роликів, що не порушують принципи справедливого використання. Насправді ж це нічого не гарантує. Суд розглядає кожен випадок в індивідуальному порядку з урахуванням всіх критеріїв, описаних вище. Ось деякі поширені міфи:

Міф № 1. Якщо я згадаю власника авторських прав, то принципи справедливого використання будуть дотримані.

 

Як ви могли помітити, коли суд розглядає справу про сумлінному використанні, він звертає увагу на те, як ви зраджували чужий контент. Навіть якщо ви згадуєте авторів, роботи яких пряме копіювання все одно не допускається. Наприклад, фрази "всі права належать автору" і "я не є власником" не означають, що ви сумлінно використовуєте матеріал або отримали дозвіл власника на його використання.

Міф № 2. Якщо я опублікую інформацію про умови надання відео, таке використання буде сумлінним.

 

Ми вже відзначали, що немає таких чарівних слів, які це зроблять. Якщо в описі відео ви згадали критерії сумлінного використання або написали, що всі права залишаються у творця вихідного матеріалу, це не захистить вас від обвинувачення в порушенні авторських прав.

Міф № 3. Публікація матеріалів для "розваги" або "некомерційного" використання - це завжди сумлінне використання.

 

Зрозуміло, суд врахує, з якою метою ви використовуєте чужі матеріали, але при цьому розгляне і інші три критерії. Заява про те, що завантажений вами контент призначений "тільки для розважальних цілей" або "некомерційного" використання, саме по собі не захистить вас при перевірці сумлінності використання.

Міф № 4. Досить додати свій контент, щоб використання чужих матеріалів було сумлінним.

 

Навіть якщо ви "розбавити" чужий контент своїм, це ще не гарантує, що ви не порушите принцип сумлінного використання. Особливо якщо ваші фрагменти не змінюють зміст або ідею оригіналу. Як ми вже згадували, під час розгляду справи суд буде враховувати всі чотири фактори.

Источник: https://www.youtube.com/yt/copyright/ru/fair-use.html#yt-copyright-resources

Категория: Про нас | Просмотров: 572 | Добавил: medergrup | Теги: Сумлінне використання | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Погода
Календарь
«  Июнь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архив записей
Материалов за текущий период нет.
Prodvig.at.ua © 2024